terug Prehistorie

 Wilt u meer weten over de hunebedbouwers en hun 47 hunebedden op de Hondsrug, over mysterieuze houten wegen door het veen, over hoge grafheuvels op de heide, over akkertjes van de ijzertijdboeren die nog steeds zichtbaar zijn...De expeditie Prehistorie brengt u naar de mooiste plekken om de prehistorie van het Hondsruggebied met eigen ogen te zien. Onderweg hoort u het verhaal van het Meisje van Yde, dat lang geleden in het veen stierf, over de galgenbergen op het veld en over de rijkdommen die hun nabestaanden de Hoofdman van Sleen en de Prinses van Zweeloo destijds mee gaven in hun graf.


Hunebed

Geopark De Hondsrug brengt u naar de plekken waar de prehistorie tot op van vandaag nabij gebleven is. U ziet de mooiste hunebedden, indrukwekkende grafheuvels en we brengen u naar de akkertjes van de ijzertijdboeren. 
Ga mee op zoek naar de oudste bewoners van het Hondsruggebied en hun verhalen….

De expeditiegids Prehistorie is te verkrijgen in de expeditiepoort, de Tourist Informatie Punten en via info@geoparkdehondsrug.nl

Lees het hele verhaal

Expeditiepoort Prehistorie

Begin uw expeditie in het Hunebedcentrum in Borger bij de speciale expositie over IJstijden en Prehistorie. De expositie is toegankelijk tijdens de openingsuren van het Hunebedcentrum. Wie een kaartje voor het Hunebedcentrum koopt, kan de Geoparkexpositie over IJstijden en Prehistorie gratis bezoeken. 

Bezoekadres: Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger

website