terug Natuur

Heide zo ver je kunt kijken, kronkelende beekjes, groenlandjes met de mooiste orchideeën. Een veenplas met het zwartste water en het witste wit van de veenpluis. Het spel van licht en donker op de bosbodem, bospaadjes die stijgen en dalen, voorjaarsbloemetjes op de bosbodem, korenbloemen en geurende kamille in het roggeveld… Het meest verrassende is misschien wel de invloed die de mens op dit landschap gehad heeft. Zelfs het meest ongerepte stukje natuur was er nooit geweest zonder de mens. In het Hondsruggebied vormden natuur en mens samen een weergaloos landschap.

 


Het landschap van het Hondsruggebied: een vernuftig samenspel van natuur en mens

pingoTijdens deze expeditie laten we u vijftien van de mooiste landschappen van het Hondsruggebied zien. De plekken waar de natuur zich van haar meest verrassende kant laat zien.

 

Het Expeditiegidsje Natuur gaat u naar die bijzondere plekken brengen. Bij de meeste hotspots kunt u met het gidsje een wandeling maken om de plek goed te leren kennen.

De Gidsjes zijn verkrijgbaar bij de Tourist Informatie Punten.
U kunt de expeditiegids Natuur ook bestellen via info@geoparkdehondsrug.nl

Zonsondergang

Lees het hele verhaal

Expeditiepoort Homanshof Anloo

Homanshof

Vanaf 27 september 2014  kunt u uw expeditie starten in de Homanshof in de Expeditiepoort Natuur en Landschap. De toegang tot de expositie is gratis.

Informatiecentrum De Homanshof van Staatsbosbeheer is één van de toegangspoorten van het Nationaal Park Drentsche Aa. Hier vindt u dan ook veel informatie over natuur, landschap en recreatie in het Drentsche Aa-gebied.

U vindt de Homanshof aan de Lunsenhof 20 in Anloo. Het centrum is van 1 april tot 31 oktober dagelijks van negen tot vijf geopend. Van 1 november tot 31 maart gaat het een uur later open. Op maandag gesloten.