terug Kunst

Ter plekke kunt u met de app Annodrenthe, kanaal Geopark de Hondsrug bij de hotspots iets beleven. Zie hieronder bij de hotspots voor meer informatie.


Kunstenaars op de Hondsrug

Al bijna 250 jaar is de Hondsrug een inspiratiebron geweest voor kunstenaars. Wat ze zochten was afhankelijk van de tijd waarin ze leefden, maar de bijzondere natuur was altijd hoofdzaak.

image

Vanaf 1772 trokken schilders te voet met een schetsboekje en later in volle bepakking met een opvouwbare schildersezel, een dito krukje, parasol/paraplu en schilderkistje met alle kleurtjes erin de natuur in om dat ene motief en precies die lichtval mee naar huis te nemen.

 

De Expeditiegids Kunst, een handzaam boekje,  brengt u naar de Expeditiepoort Kunst en de hotspots in het Hondsruggebied.
U kunt de gids bestellen via info@geoparkdehondsrug.nl

 

Lees het hele verhaal

EXPEDITIEPOORT VEENOORD/ NIEUW AMSTERDAM

De Expeditiepoort Kunstenaars in het Hondsruggebied is ondergebracht in het Van Gogh Huis in Veenoord, gevestigd in de voormalige herberg van Scholte waar Vincent van Gogh in 1883 heeft gelogeerd. Hier krijgen de bezoekers het hele verhaal over Van Gogh’s tijd in Drenthe voorgeschoteld en daarnaast wordt aangegeven wat te beleven valt bij de overige negen hotspots van de Expeditie Kunst.

Bezoekadres: Van Goghstraat 1,
7844 NP Nieuw-Amsterdam

website