terug Water

IJs en water vormden in de ijstijden het Hondsruggebied. Nog steeds is water hier van levensbelang. We hebben immers kwalitatief goed water nodig. En voldoende water zodat de natuur niet verdroogt. Mocht er een keer even teveel water zijn, dan weten we er ook weg mee. In het Hondsruggebied is ruimte vrijgemaakt om miljoenen kubieke meters water tijdelijk te kunnen bergen. Grondwater uit de Hondsrug voedt de bijzondere flora in de beekdalen. Water dat diep in de Hondsrug door het zand gefilterd werd, levert honderdduizenden mensen heerlijk drinkwater.


Op de Hondsrug kun je niet om het water heen…


waterTijdens deze expeditie laten we u een aantal bijzondere plekken in het Hondsruggebied zien. Hier kunt u ontdekken hoe belangrijk de rol van het water is. Eén ding weten we zeker: u komt op plekjes waar u nog nooit geweest bent!

Het Expeditiegidsje Water gaat u naar die bijzondere plekken brengen. Bij de meeste hotspots kunt u met behulp van het gidsje een wandeling maken om de omgeving goed te leren kennen. 

U kunt de expeditiegids Water verkrijgen bij de Tourist Informatie Punten of bestellen via info@geoparkdehondsrug.nl

breevennen

Lees het hele verhaal

Expeditiepoort De Bloemert Midlaren

U kunt uw expeditie starten in Waterpark De Bloemert aan het Zuidlaardermeer. In het receptiegebouw van het bungalowpark richtte Geopark de Hondsrug een expositie in rond het thema water. De toegang is gratis.

Bezoekadres: De Bloemert 1, Midlaren

Website